Eilen se varmistui. Lähden heinäkuussa takaisin Santahaminaan. Jeeee, siviiliTJ 81! Olo on vieläkin poikkeuksellisen hilpeä ja ylipirteä, vaikka tässä on ollut yö aikaa rauhoittua :)

Valintatilaisuus oli rakenteeltaan aika pitkälti samanlainen kuin viimeksi. Helsingin sotilasläänin esikunnan esikuntapäällikkö avasi tilaisuuden aamuyhdeksältä lyhyellä puheella, jonka jälkeen asevelvollisuusosaston luutnantti piti noin tunnin esitelmän vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Siinä hän kävi läpi perusasioita, kuten palveluksen rakennetta ja tarjolla olevia kiintiöpaikkoja. Kahvitauon jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta ja pääsimme kuuntelemaan naispuolisen merivoimien yliluutnantin ja maavoimien alikersantin kokemuksia palveluksesta (ja työstä puolustusvoimissa). Yllätyin positiivisesti, kuinka suoraan he sanoivat asiat. Vuoden 2004 valintatilaisuudessa palveluksesta annettiin näin jälkikäteen ajatellen vähän liian ruusuinen kuva, mutta nyt totuutta ei turhaan kaunisteltu. Samassa yhteydessä oli mahdollisuus kysellä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja kokeilla miltä täyspakkaus tuntuu selässä. Sitten oli vuorossa "lääkärintarkastus" ja tilaisuuden jännittävin osio eli haastattelu. Lääkärintarkastus lainausmerkeissä siksi, että kyseessä oli vain lyhyt juttutuokio lääkärin kanssa. Haastattelussa olivat läsnä asevelvollisuusosaston luutnantti ja majuri. Olin valmistautunut vastaamaan niihin tavallisiin peruskysymyksiin, kuten miksi haluan palvelukseen, mutta herra luutnantti totesikin heti alkuun, että pääsen takaisin Santikseen, jos haluan. Palvelukseenastumismääräyksen sain vuoden 2004 valintatilaisuudesta poiketen käteen heti haastattelun päätteeksi. Se oli erittäin kiva yllätys. Säästyi viikkokausien tuskalliselta epätietoisuudelta ja odotukselta. Kokonaisuudessaan tilaisuuteen meni vajaat kolme tuntia. Olin tosin aivan ensimmäisten joukossa lääkärissä ja haastattelussa, joten joillain on mennyt pidempään.

Eilinen oli muutenkin hyvä päivä. Sain tietää, että pääsen huomenna ainejärjestön järjestämälle tutustumiskäynnille ampumaradalle ja toukokuussa Mpkry:n köysilaskeutumisen peruskurssille. Jee!