Siviiliaamut sen kuin vähenevät. Vähän turhan hitaasti, jos minulta kysytään. Tässä vaiheessa lukuvuotta luennoilla istuminen alkaa jo maistua pahasti puulta – puhumattakaan siitä, että saan kohta yliannostuksen tenttikirjoista ja opiskelijakirjaston lukupaikoista. Monet kaverini ovat jo vaihtaneet vapaalle ja aloittaneet kesäloman vieton. Tekisi mieli tehdä samoin, mutta yritän sinnitellä vielä pari kuukautta. Tieto siitä, että heinäkuun kesätentin jälkeen on tiedossa yli vuoden tauko opiskelusta auttaa jaksamaan.

Palvelukseen valmistautuminen sujuu hyvin. Kuntoni puolesta luulisin olevani valmis astumaan palvelukseen heti, vaikka toki parantamisen varaa aina on. Tällä hetkellä treenaan salilla yksijakoisella ohjelmalla 2-3 kertaa viikossa ja juoksen 3-5 lenkkiä viikossa. Saliohjelmani koostuu lähinnä vapailla painoilla tehtävistä perusliikkeistä ja lenkkieni pituudet vaihtelevat 5-15 km välillä. Kuluneen vuoden aikana olen lisäksi harrastanut milloin enemmän ja milloin vähemmän säännöllisesti sauvakävelyä sekä lisäpainorepun kanssa että ilman ja käynyt pari kuntonyrkkeilykurssia.

Intin kuntotestejä varten olen asettanut itselleni seuraavanlaiset tavoitteet:

cooper: 2600 m (hyvä)
vauhditon pituus: 185 cm (hyvä)
vatsalihakset: 44 (kiitettävä)
selkälihakset: 45 (kiitettävä)
punnerrukset: 22 (kiitettävä)
naisten leuat: 14 (hyvä)

Uskoisin, että 2600 metriä cooperissa on ihan realistinen tavoite. Se on vain sata metriä enemmän kuin viimeksi, jolloin aerobinen kuntoni oli nykyistä huonompi. Varmistaakseni mahdollisimman hyvän tuloksen aloitan kuun puolivälissä kahdeksan viikon HIIT-jakson. Kokeilin HIIT:iä ensimmäisen kerran viime syksynä ja huomasin jo muutamassa viikossa huiman parannuksen vauhtikestävyydessäni.

Vauhditon pituus on heikoin osa-alueeni. Viimeksi hyppäsin 170 cm, mikä oli silloin todella hyvä suoritus minulta. Sen jälkeen en ole hyppäämistä kokeillut. Salitreeni on kuitenkin vahvistanut jalkalihaksiani huomattavasti, joten elättelen toiveita, että seuraavalla kerralla jaksan ponnistaa vähän pidemmälle. Vatsa- ja selkälihasten ei pitäisi tuottaa ongelmia. Kiitettävän raja meni jo viimeksi rikki kevyesti. Leukoja saan nykyisin naisten tyylillä hyvänä päivänä 12, huonona päivänä noin 8-10. Niitä täytyy siis vielä treenata. Myös punnerruksia täytyy harjoitella. Hyvänä päivänä menee 22, mutta viimeiset ovat aika tuskaisia eivätkä ihan tyylipuhtaita.