Tänään oli kiva päivä. Pääsin vierailemaan Santahaminassa ja kokeilemaan köysilaskeutumista Mpkry:n järjestämällä kurssilla. Erittäin hauskaa puuhaa, ei voi muuta sanoa.

Alkuun teimme muutaman harjoituslaskun 45˚ seinämällä. Ensimmäinen lasku meni luonnollisesti kaikkien osalta enemmän tai vähemmän sähläämiseksi, mutta oikea asento ja toiminta alkoi hahmottua nopeasti. Kahvitauon jälkeen olikin jo aika kiivetä laskeutumistornin huipulle ja kohdata pystysuora seinämä. Matka maahan ei ylhäältä katsottuna näyttänyt läheskään niin pahalta kuin etukäteen odotin, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei minua yhtään jännittänyt astua selkä edellä tyhjyyteen. En kuitenkaan yllätyksekseni jäänyt reunalle empimään, vaan kohtasin pelkoni kuin nainen ja ennen kuin huomasinkaan, jalkani olivat taas tukevasti maan kamaralla. Laskun jälkeen oli aika voittajafiilis. Seuraavan laskun aikana pääsimme kokeilemaan seinällä pomppimista ja kolmas kerta tultiin alas juosten.

Kun olimme jonkin aikaa harjoitelleet alastuloa yläköysillä, kouluttajat päättivät lisätä vaikeusastetta ja siirsivät köydet alaköysiksi. Rohkeana tyttönä minä tietenkin tarjouduin ensimmäiseksi "uhriksi". Lähtö ei mennyt ihan putkeen. Jalkani lipsahti, jonka seurauksena mäiskähdin selkä edellä suoraan päin seinämää ja päädyin roikkumaan pää alaspäin. Kuulostaa (ja näytti) varmasti pahemmalta kuin miltä se tuntui. Pieni paniikkihan siinä iski, mutta kiitos kouluttajien rauhoittavien neuvojen sain koottua itseni nopeasti ja jatkoin matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Seuraavat yritykset sujuivat jo paremmin. Tosin viimeisellä kerralla sattui taas pieni kömmähdys, jossa kyynärpääni otti osumaa. Mutta mitäpä tuosta, mikään ei sentään mennyt rikki, joskin egoni koki ehkä pienen kolauksen :)

Voin lämpimästi suositella kurssia kaikille kiinnostuneille. Kokemus oli niin mahtava, että harkitsen ilmoittautumista kesäkuun kohdennetulle kurssille.