Siitä on nyt reilu vuosi, kun itkua pidätellen poistuin ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa Santahaminan portista. Aika on kulunut nopeammin kuin odotin. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen olen päässyt kunnolla takaisin opiskelun makuun ja onnistunut kirimään kiinni sen, minkä jäin viime keväänä jälkeen. Alkusyksystä lähtien olen lisäksi ollut osa-aikatöissä keskisuuressa asianajotoimistossa. Työtehtäväni (joihin kuuluu muun muassa puhelinvaihteen hoitaminen, papereiden kopioiminen, oikeudenkäyntinauhojen purkaminen) eivät kovin kummoista juridista osaamista vaadi, mutta jostain sitä on aloitettava :)

Lonkkani parani parissa kuukaudessa, niin kuin lääkärit ennustivat. Sen jälkeen se ei ole onneksi vaivannut, vaikka liikuntaa on tullut harrastettua todella ahkerasti. Kuntosalilla olen siirtynyt lähes kokonaan vapaapainoharjoitteluun ja kehitystä on tapahtunut valtavasti. Nykyisin sellaiset painot, joita en vuosi sitten uskaltanut haaveillakaan nostavani, nousevat kevyesti. Lihasmassaakin on kertynyt kivasti, mikä toivottavasti auttaa ehkäisemään rasitusmurtumia ja muita vastaavia vaivoja tulevaisuudessa. Myös juoksu on edelleen säännöllisesti mukana ohjelmassa. Tosin nyt talvella se on jäänyt vähän vähempään, koska pakkanen on perseestä :) Kunhan ilmat tästä lämpenee ja lumet sulaa, alan taas noudattaa tavoitteellisempaa juoksuohjelmaa.

Suunnitelmani hakea uudelleen palvelukseen ei ole vuoden aikana muuttunut. Päinvastoin voisi jopa sanoa, että olen entistäkin varmempi, että haluan takaisin armeijan vihreisiin. Viime maanantaina laitoin uudet hakupaperit postiin. Hakutoiveeni olivat: 1) Santahamina II/07, 2) Vekaranjärvi II/07, ja 3) mikä vain II/07. Saa nähdä milloin kutsu valintatilaisuuteen kolahtaa postiluukusta...